Of je nou een website, webshop, Facebookpagina, of een ander eigen bedrijf hebt, reviews zijn ontzettend relevant. Uit onderzoek blijkt dat ruim 67% van de consumenten rechtstreeks beïnvloed wordt door reviews.

Wat heb je nou precies aan reviews?

Reviews zijn ontzettend belangrijk voor elk bedrijf, of je nou online of offline werkt. Hieronder leggen wij uit wat het nut is van reviews.

  • Betrouwbaar & legitiem

  • Verbetering van je website

  • Onderscheid van concurrenten

Per punt leggen wij uit waarom reviews zo belangrijk zijn voor jouw als ondernemer.

Betrouwbaar & legitiem

Vanzelfsprekend is het opbouwen van betrouwbaarheid ontzettend belangrijk voor iedere ondernemer. Je schept er immers vertrouwen mee van (potentiële) klanten. Reviews zijn ontzettend nuttig om de betrouwbaarheid van een bedrijf aan te tonen. Want wie kijkt er nou niet naar reviews voordat ze een product of dienst aanschaffen? Of het nou gaat om een boek, een reis, een cursus of een schildersbedrijf, iedereen kijkt eerst wel even naar de beoordelingen van het bedrijf. Een review zegt immers wat over hoe goed een bedrijf scoort, of het bedrijf te vertrouwen is en wat men zegt over het bedrijf.

Voor een webshop is het belangrijk om de reviews te laten zien aan klanten. Elk online marketingbureau zal je dit vertellen. Logisch zou je denken; dit wekt immers vertrouwen. En zo simpel is het ook! Je kunt hiermee namelijk eenvoudig aantonen hoe goed mensen jouw dienst of product vinden. Het op de juiste plek tonen van reviews kan voor de klant net dat ene stapje zijn om tot de koop over te gaan.

Verbetering van je website

Niet alleen klanten hechten waarde aan reviews op je website; Google doet dit ook. Wanneer de reviews op je eigen website staan zal dit tot een verbetering leiden van de SEO van je website. De belangrijke zoekwoorden worden namelijk vaker genoemd. Maar ook wanneer de reviews niet op je eigen website staan, waardeert Google dit. De externe website zal namelijk gaan scoren met jouw zoektermen waardoor deze pagina meer waarde krijgt. De link naar jouw website zal hierdoor meer waarde hebben.

Onderscheid van concurrenten

Het kan nét dat ene verschil zijn voor de consument om bij jou te kopen in plaats van bij je concurrent. Stel je voor; je wil een laptop kopen bij een bedrijf die wel 500 reviews heeft met voornamelijk goede feedback. Een ander bedrijf heeft geen reviews en biedt de laptop voor dezelfde prijs aan. Waar zal je de laptop dan kopen? Juist. Door de reviews van je klanten duidelijk te laten zien voor andere (potentiële) klanten kun je net dat stapje voorblijven ten opzichte van de concurrent. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om, wanneer een slechte review krijgt, er zo goed mogelijk uit te komen samen met de klant. Dit oplossingsvermogen kan ook weer leiden tot koopbereidheid.