Niets is zo sterk in opkomst en maakt zo’n explosieve groei door als social media. Dit maakt social media een bijzonder interessant middel om in te zetten voor jouw bedrijf.

De voordelen van social media marketing

Social media is ontzettend belangrijk voor elk bedrijf. Hieronder leggen wij uit wat het nut is van social media en welke voordelen het kan hebben voor jouw organisatie.

  • Opbouwen van relaties

  • Lage kosten

  • Doelgericht communiceren

  • Merkbekendheid opbouwen

Per punt leggen wij de voordelen van social media marketing uit en hoe je het kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Opbouwen van relaties

Sinds de opkomst van social media hebben bedrijven de mogelijkheid om relaties op te bouwen en onderhouden via social media. Hiermee kunnen bedrijven relaties opbouwen binnen de markt waarin ze opereren. Mensen kopen het liefst van bedrijven die zij vertrouwen.

Met social media is het mogelijk om een hele gemeenschap op te bouwen rond jouw bedrijf of merk. Neem dit voorbeeld; Er komt een cola op de markt die lekkerder is dan die van Coca Cola. Zou Coca Cola zich hier druk om maken? Waarschijnlijk niet. Het merk heeft een achterban van miljoenen gebruikers. Het zou een hele tijd kosten om deze doelgroep over te halen. Met social media marketing heeft jouw bedrijf de mogelijkheid om zo’n gemeenschap op te bouwen.

Lage kosten

Een simpele rekensom leert dat flyers en fysieke reclame stukken duurder is dan reclame op social media. Een Facebookadvertentie is tegenwoordig veel effectiever dan reclame op een billboard. Youtube is qua kosten een stuk efficiënter dan tv reclames. Met social media marketing kan dus specifieker reclame gemaakt worden tegen lagere kosten.

Doelgericht communiceren

De specifieke doelgroep die je wil bereiken is actief op social media. Je kunt ze vinden door middel van het zoeken waar ze over praten of de data van hun profiel te analyseren. Dit is een groot voordeel voor bedrijven die werken op lokale schaal. Met social media marketing kun je specifieke klanten zoeken en hun helpen met de wensen of problemen die ze hebben.

Door middel van social media heb je direct contact met je doelgroep. Hierdoor kun je de doelgroep direct informeren over aanbiedingen, nieuwe producten en diensten.

Merkbekendheid opbouwen

Social media zorgt ervoor dat op elk moment duizenden mensen jouw bedrijf zien. Er zijn geen limieten op het gebied van locatie. Elke keer dat jouw bericht of dienst gedeeld wordt, stijgt het bereik van jouw bedrijf. Voorbeeld; wanneer 20 mensen met elk 500 volgers jouw bericht delen op Facebook, heb je al een potentieel bereik van 10.000 potentiële klanten. Voor je bedrijf is het essentieel om een sterk merk op te bouwen.