Nu het Coronavirus zich over de hele wereld heeft verspreid, is er een vloedgolf van negatieve effecten voor bedrijven ontstaan. Van starters tot multinationals, iedereen heeft er last van.

Crisismanagement tijdens het Coronavirus

Hoewel niemand zich op het Coronavirus heeft kunnen voorbereiden, proberen bedrijven zich zo goed mogelijk aan te passen aan de situatie. Zoals alle sectoren, hebben ook online marketeers hier last van. Tijdens deze rare omstandigheden valt op dat er eigenlijk maar één ding te doen is: crisismanagement. Hieronder zetten wij de essentiële punten met betrekking tot crisismanagement voor marketeers uiteen.

  • Lange termijn & SEO

  • Concurrentenanalyse

  • Content & klantenbinding

Dus hoe doe je aan crisismanagement tijdens het Coronavirus?

Lange termijn & SEO

Hoewel de traditionele bedrijfspatronen inmiddels gestopt zijn, moet je er rekening mee houden dat deze vervelende situatie tijdelijk is. Nu is het misschien noodzakelijk om aanpassingen te doen om je bedrijf op de korte termijn te redden. Het is echter vitaal om altijd de lange termijn in je achterhoofd te houden. Je langetermijndoelen voor je bedrijf moet je dan ook zeker niet achterwege laten, ook niet in deze periode.

Voor elk bedrijf is zichtbaarheid op het internet een langetermijndoel, met de positie in Google in het bijzonder. SEO is essentieel om websitebezoeken om te zetten in verkopen. Daarnaast helpt het investeren in SEO ook om je merkbekendheid en reputatie te vergroten. SEO is onderhevig aan flinke concurrentie tussen bedrijven. Je moet er altijd rekening mee houden dat SEO een langetermijnproces is met een planning, uitvoering, testfase, meetfase, uitvoerfase en analyse. Wanneer je weer onderscheidend wil zijn na de Coronacrisis moet je de SEO zeker niet achterwege laten. Tijdens deze periode is het goed om nog eens goed te kijken naar je langetermijndoelen. SEO moet je zien als een investering op lange termijn. Van de dingen die je nu doet kun je later de vruchten plukken.

Concurrentieanalyse

Nu iedereen binnen zit en vanuit huis werkt, lijkt het leven een stuk langzamer te gaan. Echter, je moet nog steeds rekening houden met je concurrenten die nog steeds actief zijn. Ook zij analyseren deze nieuwe situatie en ontdekken nieuwe mogelijkheden. Wanneer je de activiteiten van de concurrent goed in de gaten houdt, kan dit helpen om je strategie te bepalen.

Binnen social media zit enorm veel concurrentie. Echter, het krijgt meer en meer invloed in het dagelijkse leven. Niet alleen particulieren maar ook bedrijven profileren zich steeds beter op social media. Zij creëren speciale content om aandacht te krijgen voor hun bedrijf.

Om als marketeer of online marketingbureau de concurrentie voor te blijven moet je het controleren van je concurrenten op social media niet onderschatten. Het helpt je bedreigingen te ontdekken en nieuwe strategieën te bedenken. Elk bedrijf weet wel met welke bedrijven hij concurreert. Focus op deze bedrijven en let goed op wat zij doen op social media. Zoekwoordanalyse is voor alle marketeers en online marketingbureau’s een belangrijk onderdeel van de concurrentieanalyse. Door het huidige Coronavirus kan het zijn dat er wat veranderingen zijn in de zoekwoorden binnen een sector.

Content & klantenbinding

Het up-to-date zijn is iets waar elk bedrijf altijd aan moet voldoen. Vooral op momenten zoals deze met het Coronavirus is het geen mogelijkheid om achterover te zitten en niks te doen. Hierom is het belangrijk om content te bieden die past bij deze tijd. Nu je klanten thuis zijn hebben zij meer tijd om jouw content te bestuderen. Waardevolle content creëren helpt je om jouw doelgroep het beste aan te spreken. Daarnaast helpt het ook om meer aandacht op je social media te vestigen.

Het is essentieel om jouw doelgroep te kennen om waardevolle content te creëren. Speel in op de dagelijkse verandering en het veranderende nieuws. Pas wel op, onzinnige informatie komt ook in grotere mate naar voren in een periode als deze. Het is belangrijk dat je deze ontwijkt. Marketeers schrijven met een doel. Verspil je tijd niet met artikelen die puur inspelen op klantbenadering. Werk hard om content te maken die past bij de huidige periode. Het laten zien aan mensen dat je rekening houdt met de hedendaagse behoeftes is de beste strategie tijdens de een crisis voor een marketeer of online marketingbureau.